• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

Lapad, 2-2.5 km od Starog grada, 10 minuta autobusom

Ako želite provesti odmor u miru i tišini, daleko od gradske gužve, a opet imati pri ruci sve što Vam je potrebno, Lapad je pravo odredište za Vas. Ovaj dio Dubrovnika od Starog Grada je udaljen 2-2.5 km. Dobra autobusna povezanost (autobus br. 6 vozi svakih 10 minuta, vožnja do Starog Grada traje 10-15 minuta, a cijena karte iznosi samo 1,99 euro i vrijedi 1 sat) čini Lapad jednim od najpoželjnijih dijelova Dubrovnika. Lapad je jedan mali centar sam za sebe: imate poštu, banku, ljekarnu, frizerki salon, razne male trgovine, kao i jedan veliki shopping centar s mnoštvom trgovina (DOC). Također, Lapad krasi i prekrasna duga šetnica puna kafića i restorana, na čijem kraju se nalaze mnoge prekasne plaže. U dijelu Lapada koji se zove Babin Kuk možete uživati u raznim sportskim aktivnostima kao što su odbojka, rukomet, tenis, a na Lapadu se također nalazi i kino Lapad, te brojni restorani. Tu se nalazi i jedna od najljepših dubrovačkih plaža - plaža Copacabana, Uvala Lapad, plaže Neptun i President, te Coral beach.

Autobus & Taxi

Promet unutar gradskih zidina, dakle u staroj dubrovačkoj jezgri nije dozvoljen. Što se tiče prometa u Dubrovniku, van gradskih zidina, Dubrovnik je odlično pokriven taksi službom. Stajalište za taksiste nalazi se s oba ulaza u staru gradsku jezgru, na Pločama i Pilama. Broj taksi službe je 00385 (0)20 970 i radi svaki dan 24 sata. Korisno je znati da je start vožnja u taxijima 25,00 kn (3, 33 eura).

City Bus Dubrovnik

Također, možete koristiti i javni gradski prijevoz Libertas.Na Pilama je autobusno stajalište odakle kreću autobusi prema svom dijelovima Dubrovnika. Cijena autobusne karte je 1,99 eura i vrijedi 1 sat. Kartu možete kupiti u autobusu (cijena 1,99 eura) ili na bilo kojoj trafici (cijena 1,73 eura).

 

Sve detaljnije informacije možete provjeriti na www.libertasdubrovnik.com

Plan vožnje autobusa

Relacija:                                     Autobus broj:

Stari Grad- Lapad             5, 6
Stari Grad- Gruž              1A, 1B, 3, 8
Stari Grad- Gorica Sv. Vlaha  2, 4
Gruž- Lapad                   7
Gorica Sv. Vlaha- Lapad       5

Besplatan broj za upite i reklamacije: 0800 1910

Istražite više