• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta

Automobil

Putujete automobilom


Travelling to Croatia by car

Autocesta Zagreb - Split - Dubrovnik

Autocesta od Zagreba do Vrgorca (još nije dovršena do Dubrovnika) je dužine 467 km. Vožnja autocestom od Zagreba do Splita traje oko 180 minuta. Cestarina se naplaćuje ovisno o pređenosti puta i ovisno o vrsti prijevoznog sredstva. Za plaćanje na autocesti može se koristiti gotovina ili kartica.

Cestarina se može plaćati u stranim valutama, prema tečaju Privredne banke Zagreb na dan plaćanja. Cestarina za autocestu od Zagreba do Trogira iznosi oko 25,00 eura za osobni automobil. Za Trogir ćete vidjeti putokaze za silazak s autoceste nekih 30 km nakon Šibenika (izlaz Prgomet).

Do Trogira (Splita) možete doći i Jadranskom magistralom (uz more). Tada je relacija Zagreb - Split oko 5 sati i ne plaća se cestarina. Ukoliko idete u Dubrovnik, budući da autocesta trenuto završava u Pločama, vozači koji putuju na jug će morati preći na Jadransku magistralu. 30 km nakon Ploča, trebat će preći dio susjedne Bosne i Hercegovine kroz grad Neum. Nakon toga, nastavljaju vožnju Jadranskom magistralom uz more.

Udaljenosti

Relacija Vrijeme vožnje Udaljenost
Split-Dubrovnik 3,5 sati 224 km
Split-Trogir 30 minuta 24 km
Split-Zagreb 3 sata 375,5 km
Split-Rijeka 4,5 sati 413 km

Istražite više