• Hrvatska

  • Kada?

  • Tko?

  • Karta
  • Plaže
  • Destinacija za odmor
  • Ponuda destinacije

Otok Korčula-  otok Marka Pola i bogate kulturne baštine

Cijeli otok Korčula privlači brojne posjetioce svojim prirodnim osobinama, skladnim urbanističkim cjelinama i svojom bogatom kulturnom baštinom. Sa svojih oko 20 000 stanovnika najnaseljeniji je hrvatski otok i omiljena turistička destinacija. Nalazi se u skupini srednjodalmatinskih otoka, dok ga od poluotoka Pelješca dijeli Pelješki kanal.

Najveći gradovi na Korčuli su Vela Luka, Blato i Korčula koju svakako morate posjetiti.

Istočno od grada Korčule nalazi se dvadesetak otočića koji čine Korčulanski arhipelag idealan za kupanje i izlete s brodovima. Brojne manje i veće uvale postale su ne samo privlačna izletišta za posjetioce željne plivanja u bistrom moru i sunčanja na šljunčanim i pješčanim plažama već i razvijene turističke destinacije.

Za mnoge posjetioce Korčula je dragulj jadranskog arhipelaga. Otok je van naselja prekriven borovom šumom i maslinicima, a jedna od ljepših plaža je pješćana u Lumbardi na jugoistočnoj strani otoka. Otok Korčula, površine 270 km2 razveden je nizom zaljeva i otočića, obrastao bujnim zelenilom crnogorice i makije, ljekovitim biljem i cvijećem. Otočani se bave ribolovom, brodogradnjom i kamenoklesarstvom te obrađuju vinograde, uzgajaju masline, naranče, smokve i bademe.

Turizam na otoku Korčuli ima dugu tradiciju. Korčula je poznata po Marku Polu koji je tu rođen i čija se rodna kuća nalazi pored katedrale u gradu Korčuli. Poznata je također i po tradicionalnoj viteškoj igri s pjevanjem Moreška, koja se izvodi svake godine u srpnju u spomen na turske napade na Korčulu.

Dođete li na ovaj otok bogate tradicije, raznih kulturnih znamenitosti i prekrasnih pješčanih i šljunčanih plaža sigurni smo da Vaš odmor u Hrvatskoj nikada nećete zaboraviti!

Brodske linije za otok Korčulu:

možete doći trajektom do Vela Luke ukoliko dolazite is Splita (trajekt Split - Vela Luka) ili katamaranska linija Korčula - Prigradica - Hvar - Split ili iz Dubrovnika (trajekt Rijeka - Split - Stari Grad (Hvar) - Korčula - Sobra (Mljet) - Dubrovnik) ili katamaranska linija Dubrovnik - Luka Šipanska - Sobra (Mljet) - Polače (Mljet) - Korčula - Ubli (Lastovo) ili s poluotoka Pelješca s trajektom Orebić - Dominče (blizu grada Korčule)

Više o brodskim linijama za otok Korčulu
 

Rezervirajte Vaš smještaj na otoku Korčuli na ovom linku:
Privatni smještaj Korčula / apartmani Korčula

Pokucajte ovog ljeta na naša vrata, uvijek su otvorena ... 

Istražite više